2014. december 30., kedd

Szilveszter másképp: Állataink védelme

A szilveszterkor elsütött petárdák és tüzijátékok miatt háziállatok ezrei menekülnek el otthonról és sokuk soha nem tér haza. Az állatok hallása jóval élesebb, mint az emberé. Így ezek a hanghatások a legfegyelmezettebb állatot is menekülésre késztetik. Nem csak a kutyákra, de más kedvenceinkre is (pl. a lovakra) fokozottan kell figyelni ebben az időszakban.
Az állatvédő szervezetek azt tanácsolják a kutyatartóknak, hogy a karácsony utáni napokban már csak pórázon sétáltassák kedvenceiket. Bármikor robbanhat egy petárda és a kutya ijedtében elfut.
Év végén már csak biztonságos, zárt helyen javasolt tartani a kutyákat. Az ijedősebb állatoknak enyhe nyugtatót is érdemes az állatorvostól kérnünk. Az egyébként kertben lakó állatokat is engedjük be szilveszter délután. Sajnos a menekülő állatoknak az erős kerítés sem akadály.
Ha kóbórló állatot látunk, azzal tudunk segíteni, ha helyi állatvédők vagy állatorvos segítségével megpróbáljuk kideríteni a gazda elérhetőségét (ha van chip vagy nyakörv) és értesítjük őt.
Ha január elején autózunk, fozottan kell figyelnünk az úton. Sajnos nagyon sok kutya autó elé rohanva pusztul el.

Az ovisok segíthetnek az elkóborolt kutyáknak ezen a feladatlapon:

Zold_matek_feladatok_ovisoknak5


Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, iratkozz fel ITT vagy a jobb oldali sávban található linken.

Feliratkozás után küldök minden korosztály számára egy-egy AJÁNDÉK FELADATLAPOT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése