2014. december 31., szerda

Újévi fogadalmak

Sokan úgy gondolják, hogy az év kezdete jó alkalom a változásra, rossz szokásaink elhagyására. A környezetvédelem területén az emberek egyedi cselekedeteinek rendkívül nagy jelentősége van. A mindennapi rutinban alkalmazott apró változások nagyon fontosak.
A környezettudatosság nem azt jelenti, hogy kellemetlenségekkel, nehézségekkel kell megküzdenünk a zöldebb életmód választásakor. Ha most kezdünk odafigyelni saját életünkre, válasszunk kezdetben olyan célokat, amelyek viszonylag könnyen teljesíthetők.
Összegyűjtöttünk néhány környezetbarát újévi fogalamat. Szabad a választás! :)
  • Odafigyelünk a háztartás energiafogyasztására. Átgondoljuk szokásainkat és megnézzük, hol lehetne csökkenteni az energia-felhasználást.
  • Ha van lehetőségünk rá, környezetkímélő közlekedési eszközt választunk. Rövid utakra gyalog vagy kerékpárral megyünk, tömegközlekedünk az egyéni autózás helyett stb.
  • Csökkentjük a hulladékot, újra felhasználunk, újrahasznosítunk, szelektíven gyűjtünk.
  • Tudatosan vásárolunk: csak a valóban szükséges, hasznos termékeket vesszük meg. Hazai, helyi, öko árukat, környezettudatos cégeket keresünk.
  • Egészségesen táplálkozunk és sportolunk.
  • Folyamatosan olvasunk, tájékozódunk a zöld életmód lehetőségeiről. A szimpatikus megoldásokat beépítjük saját életünkbe.
 Minden kedves olvasónak Zöldülő Boldog Új Évet kívánunk!

A 7. osztályosok feladatlapjában érdekes statisztika olvasható a fogadalmak sikeréről:

Zold_matek_feladatok_7osztaly4


Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, iratkozz fel ITT vagy a jobb oldali sávban található linken.

Feliratkozás után küldök minden korosztály számára egy-egy AJÁNDÉK FELADATLAPOT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése