2014. december 19., péntek

Zöld karácsony: Gondoljunk másokra!

Advent hagyományosan a jótékonykodás időszaka. Ma már úton-útfélen találkozunk a rengeteg adománygyűjtő felhívással. Működik a Mikulásgyár, országszerte gyűjtik a cipősdobozokba csomagolt meglepetéseket és a tartós élelmiszereket. Fontos időszak ez a karitatív szervezetek számára.
Tudatos szülőként jó példát mutathatunk gyermekeinknek. A környezetvédelem egyik fontos elve az újrahasználat. Ebben az időszakban könnyen támogathatunk másokat az általunk már nem használt, de még működő termékekkel. Válogassunk, szelektáljunk és adományozzunk!
De ne csak most foglalkozzunk a rászorulókkal! Tökéletes újévi fogadalom lehet, hogy év közben is rendszeresen adakozunk. A kinőtt ruháknak, megunt játékoknak bármikor akad gazdája. Karácsony után újra indulhat az adományozás: ne tartsuk meg azokat az ajándékokat, amiket úgysem használunk. Adjuk tovább annak, aki örül neki. Ha nem bízunk a nagy szervezetekben vagy szeretnénk pontosan tudni, hogy hová kerülnek a dolgaink, akkor keressük meg a közelünkben működő jótékony szervezeteket.
Nézzünk szét saját környezetünkben. Van olyan rokonunk, akinek segítségre van szüksége? Támogathatjuk munkatársainkat, a gyerekek iskolatársait vagy szomszédainkat.

Nem a használt dolgok továbbadása az egyetlen lehetőség. Küldjünk olyan karácsonyi képeslapokat, amelyekkel valamilyen környezetvédelmi célt támogatunk. Segíthetünk közvetlenül pénzzel, adományboltban történő vásárlással vagy felajánlhatjuk önkéntes munkánkat a környezetvédő szervezeteknek. Válasszuk ki a nekünk megfelelő célt (állatvédelem, gyermekmunka vagy szegénység elleni küzdelem, környezetszennyezés stb.) és keressük a kapcsolatot a területen működő csoportokkal.

Kis gyermeked van és szereti az állatokat? Egy plüss farkasnak és egy névre szóló oklevélnek biztos örülne. Olvasd el a WWF felhívását:
Fogadj örökbe egy farkast!

A cipősdoboz-akcióról szól a 2. osztályosok feladatlapja:


Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, iratkozz fel ITT vagy a jobb oldali sávban található linken.

Feliratkozás után küldök minden korosztály számára egy-egy AJÁNDÉK FELADATLAPOT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése