2014. december 29., hétfő

Karácsony után

A karácsonyi nagy összejövetelek után az emberek egy része visszatér a munkába. A szerencsésebbek viszont egészen év végéig otthon tudnak maradni. Hogyan tölthetjük környezettudatosan a téli szünetet?
- Kiránduljunk! Fedezzük fel a téli természetet. Például az állatkerti látogatás télen is nagyon jó program. Ha korábban kihelyeztünk madáretetőket, folyamatosan gondoljunk a madarak etetésére, itatására.
- Pihenjünk! Szervezetünk felfrissül pár nap pihenés, egy-két kiadós alvás után.
- Mozogjunk! A nagy lakomák után testünknek nagy szüksége van a mozgásra. Nem kell megvárni az újévet azzal, hogy egészségtudatosabban éljünk. Ha fehér karácsonyunk van, itt a lehetőség kipróbálni a téli sportokat.
- Együnk könnyű és vitamindús ételeket! Kereshetünk takarékos, pénztárcakímélő recepteket.
- Nézzük át a karácsonyra kapott ajándékokat. Ha véletlenül nem jó a méret, a forma vagy már van hasonló, akkor ebben az időszakban az üzletekben becserélhetjük a termékeket vagy levásárolhatjuk az árát.
- Ha kicsit nyugodtabb napjaink vannak, vegyük elő azokat a dolgokat, amik év közben meghibásodtak, eltörtek vagy kiszakadtak. Tartsunk javító napot. Pár óra ráfordítással újra használhatóvá tehetjük ezeket a termékeket.

1. osztályosoknak készült az alábbi feladatlap:

Zold_matek_feladatok_1osztaly5

Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, iratkozz fel ITT vagy a jobb oldali sávban található linken.

Feliratkozás után küldök minden korosztály számára egy-egy AJÁNDÉK FELADATLAPOT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése