2015. január 29., csütörtök

Garázsbazár: az újrahasználat lehetősége

Az elmúlt pár évben egyre gyakrabban botlottam a "garázsbazár" kifejezésbe. Annyit már első hallásra gondoltam, hogy ez valami kirakodóvásár, amit garázsban rendeznek. De kik? És miért pont egy garázsban?


A garázsvásár egy saját magunk által, a saját házunkban / kertünkben / garázsunkban szervezett bolhapiac, ahol eladásra kínálhatjuk a már nem használt, feleslegessé vált dolgainkat. Igazi környezettudatos tevékenység az eladó és a vevő részéről is:
  • A vásár rendezője alaposan átnézi és értékeli az otthonában felhalmozott dogokat és kiválasztja a mások számára még hasznos, de általa már nem használt termékeket. A leggyakrabban ruhák, babaholmik, cipők, könyvek, játékok és háztartási eszközök kerülnek a kínálatba, de bármi mást felkínálhatunk. Az eladó megszabadul a felesleges dolgoktól és egy kis jövedelemhez is jut.
  • A vevő is tudatosan viselkedik, amikor használt terméket vásárol. Az újrahasználat során nem kerül új termék a forgalomba és hulladék sem keletkezik. Ezen felül pénzt takarít meg az olcsóbb áruk vásárlásával.
Mivel tud többet a garázsvásár az aukciós oldalaknál? Az eladó itt nem fizet közvetítési díjat és postaköltség sincs. A vevő személyesen megtekintheti, kipróbálhatja a termékeket. Mindezeken felül a jól megszervezett garázsbazár sajátos hangulatú, vidám esemény. Egy kis vendéglátással és beszélgetéssel kiegészített piaci vásárlás, ami igazi élmény minden résztvevő számára.
A garázsbazár szervezésében és lebonyolításában nyújt segítséget ez a blog és friss információkat találhatunk ezen az oldalon.

Íme a 3. osztályosoknak készült feladatlap:

Zold_matek_feladatpk_3osztaly5


Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, iratkozz fel ITT vagy a jobb oldali sávban található linken.

Feliratkozás után a megoldásokon felül minden korosztály számára egy-egy AJÁNDÉK FELADATLAP is hozzáférhető!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése