2015. február 3., kedd

Az amerikaiak 43%-a elutasítja a környezetkárosító termékeket

2014 végén az USA-ban felmérést végeztek az amerikai felnőtt lakosság környezettudatosságának változásáról. A válaszadók 83%-a 2015-ben a korábbinál környezetbarátabb életmódot szeretne megvalósítani. A felmérés szerint az amerikaiak a klímaváltozást és a környezeti problémákat nagyobb veszélynek tartják a terrorizmusnál és a járványfenyegetettségnél.

Fotó: chrisroll, FreeDigitalPhotos.net

A felmérés fő megállapításai:
  • Az embereket egyre jobban foglalkoztatja a Föld jövője és a következő generációk jóléte. A válaszadók 85%-a az egyik legnagyobb felelősségének tartja, hogy utódainkra tisztább, fenntarthatóbb bolygót hagyjunk. Csak 11% tartja továbbra is jelentéktelennek a környezeti problémákat.
  • A nők öko-tudatosabbak a férfiaknál. A nők 87%-a, a férfiak 78%-a szeretne 2015-ben környezettudatosabban élni. Csak 20%- a a válaszadó nőknek (férfiak 32%-a) gondolja, hogy az egyén életmódváltása nincs hatással a környezetre.
  • Az emberek nem igazán hisznek a vállalatok "zöld" törekvéseiben. Bár a válaszadók 78%-a gondolja, hogy a vállalatoknak fenntarthatóan és felelősen kell működniük, csak 21%-uk hiszi el, hogy a cégek környezettudatossá válásának valóban a környezetvédelem az elsődleges célja.
  • Az emberek pontosan tudják, hogyan csökkenthetik környezeti hatásukat. Több, mint 75%-uk tisztában van azzal, hogy pl. a papírhasználat, veszélyes anyagokat tartalmazó tisztítószerek használatának csökkentése vagy az elemek szelektív gyűjtése már pozitív hatással lehet a környezetre.
A felmérés részletei az alábbi linken olvashatók: popsop.com

A szöveghez kapcsolódó feladatlap 6. osztályosoknak készült:

Zold_matek_feladatok_6osztaly7

Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, iratkozz fel ITT vagy a jobb oldali sávban található linken.

Feliratkozás után a megoldásokon felül minden korosztály számára egy-egy AJÁNDÉK FELADATLAP is hozzáférhető!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése