2015. február 12., csütörtök

Mókus rágta Toyota?

Év elején érdekes cikket publikált a Daily Mail Online. Egy gépkocsi tulajdonos azzal a panasszal fordult a kereskedőhöz, hogy az újonnan vásárolt Toyota Aygo járművét rágcsálók falatozzák.


Az elkeseredett tulajdonos szerint ennek az oka az, hogy a Toyota új, környezetbarát alapanyagot használt az autó egyes részein. Bár a kereskedő nem látta igazolva, hogy a mókusok valóban a "zöld alapanyag" miatt rongálták meg az autót, de megfizette a négy-ötszöri javítás költségeit.
A Toyota szóvivője szokatlannak, de nem egyedinek nevezte az esetet. A kutató-fejlesztő részleg már dolgozik a megoldáson, hogy a járművektől távol tudják tartani a rágcsálókat.
Nem a Toyota az egyetlen gyártó, aki környezetbarát, növényi eredetű alapanyaggal kísérletezik. A Ford az év végén jelentette be, hogy a Heinz vállalattal közösen dolgoznak a megoldáson, amely során a ketchup gyártásánál visszamaradt paradicsomhéjat használják alapanyagként a műanyag helyettesítésére. A Lotus pedig kenderrostot használ alapanyagként.
A csalódott autótulajdonos végül modellt váltott. A rossz tapasztalatokból tanulva azonban az új Yaris sem parkol éjszaka a szabad ég alatt :)

A mai feladatlap 1. osztályosoknak készült:

Zold_matek_feladatok_1osztaly8

Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, iratkozz fel ITT vagy a jobb oldali sávban található linken.

Feliratkozás után a megoldásokon felül minden korosztály számára egy-egy AJÁNDÉK FELADATLAP is hozzáférhető!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése